Tre små rosor



För några dagar sen kom mamma hem med de här tre små sötisarna till mig. Läppglans med hylsor formade som rosor. Läppglansen kommer i de tre olika dofterna jordgubb, vanilj och blåbär. Hållbarheten på glanset är väl inte det bästa, men fungerar alldeles utmärkt att ha med på stranden eller jobbet då man lätt slarvar bort dem.

Läppglansen kommer från Lagerhaus och kostar runt 30 kr.

NARS Hösten 2008


Sofistikerat och neutralt är vad NARS höstkollektion står för. Många jordnära toner som fungerar till alla tillfällen.  Produkterna har dessutom en del spännande namn som exempelvis läppstiftet Beautiful Liar eller glossen Female Trouble. Detta känns som en sminkkollektion helt i min smak.

Oönskad hårväxt

Så här om sommarhalvåret besväras många kvinnor av oönskad hårväxt och tar sig till både det ena och det andra för att göra sig hårfria. I dagens läge går vi regelbundet till skönhetssalongen för vaxning (om vi inte är så modiga och tar tag i det själv), bleker håret eller så tar vi det enkla alternativet och använder oss av rakhyveln. Laserbehandligar har även blivit ett allt vanligare sätt att göra sig av med den oönskade hårväxten. Själv så kombinerar jag en metod av alla de tre förstnämnda alternativen, laserbehandling har jag dock gått och funderat på.

Hur gör du dig av med din oönskade hårväxt?

Konstiga former...


Är det bara jag som tänker på annat än hårvård när jag ser de här hårprodukterna från Umberto Giannini?

Värdelösa lilla sak!


För några månader sedan höjde jag denna lilla lipplumper till skyarna. Beestung by Pop Beauty gav just de där fylliga läpparna jag så länge suktat efter. Drygt ett halvår senare måste jag meddela er att jag är ytterst besviken. Inte på produkten i sig, utan snarare på förpackningen. På någon vänster så läcker hylsan som läppglanset kommer i och innehållet smetas ut på alla möjliga ställen där man inte önskar ha den. Jag är dessvärre inte ensam om problemet då ett antal andra i min omgivning varit med om samma problem. Tråkigt. Inga fler bistuckna läppar här inte!

Victor & Rolf for Shu Uemura

 

Jag har tidigare skrivit om det fantastiska sammarbetet mellan den japanska lösögonfranskungen Shu Uemura och designerduon Victor & Rolf. Nu finns de eftertraktade lösögonfransarna tillgängliga för resten av världen och tillåter oss nyfikna att ta oss en närmare titt på dessa tre underverk. Absolut ingenting för oss vanliga människor, men en rolig detalj för de som strävar efter extravaganz och att få sticka ut ur mängden. Ni som tillhör den sistnämnda kategorin får tyvärr bege er på jakt utomlands eller klicka hem fransarna via nätet om ni inte kan motstå frestelsen.

  

Bilder Bella Sugar

Lipstick Jungle testar Studio Line Curl Power


Cosmopolitan Beauty Awards vinnaren Studio Line Curl Power från L´Oreal lovar 24-timmars form, struktur och glans åt dina lockar även vid väderomslag. Och vad har inte passat bättre att sätta denna spray på prov då vårt väder har växlat från sol till blåst och regn var och varannan minut de senaste veckorna?

Jag måste erkänna att jag är besviken. Jag brukar föredra sprayprodukter till mina lockar istället för andra former av produkter som gele och mousse. Men tyvärr håller inte det här sprayet måttet.
Vid första anblick blir resultatet fint och man får de där fina lockarna man strävat efter, men efter en kort tid tappar lockarna volym och håret känns lätt fett och äckligt. Jag som normaltvis brukar tvätta håret 2 ggr/vecka får lust att tvätta om håret redan efter en dags användning av produkten. Pågrund av det fettiga resultatet så får sprayet tyvärr ett lågt betyg av mig coh kommer inte att få komma i närheten av mitt hår igen.

Parfym till håret


Brukar du ha parfym i håret för att lukta lite extra gott? En rolig idé, men i grund och botten inte särskilt smart då alkoholbaserade parfymer har en uttorkande effekt på ditt hår. Chanel har därför tagit fram en vattenbaserad version av parfymen Chance som är till för att använda till både hår och kropp. Chance eau Fraiche heter produkten. Och du vet väl att det dessutom inte är bra använda parfym direkt på huden under sommartid(i solen) då det kan orsaka fula pigmentfläckar?

EOTD - Melon Eye

  
Klickbara bilder!

Ikväll vankas det födelsedagsmiddag hemma hos vänninan och arbetskollegan. Kör på en diskret sminkning med mjuka sommarfärger med en hint av melon.

Make up store Microshadow - Touch
The body Shop Shimmer cubes Palette - Marshmallow
MAC Pigment - Melon
Nivea Liquid eyeliner
Glam eyes mascara från Rimmel

Räddaren i nöden


Alla har vi någon gång kommit hem svärandes över värkande fötter efter en hård utekväll i höga klackar eller efter att ha invigt ett par nya skor. Men låt mig få presentera räddaren i nöden som får dig att aldrig mer vakna upp med värk i fötterna. Sally Hansen Spa Nightly Foot Repair heter produkten som snabbt återhämtar dina trötta och utmattade fötter efter en natts äventyr. Krämen doftar god lavendel och har en svalkande effekt.

Massera in krämen på dina trötta fötter innan läggdags. För bästa resultat sätter du på dig ett par bomullsstrumpor på fötterna så krämen får arbeta in ordentligt. Sally Hansen Nightly Foot Repair fungerar även bra att använda under dagstid.

Sally Hansens produkter går bl.a att köpa på Åhléns, Matas och City Gross.

Temptalia


Måste bara tipsa er om en av mina favoritbloggerskor, Temptalia. Inte nog med den snygga layouten på sidan och de grymma makeup tipsen, hon är även en riktig haj på att sminka sig. Spana bara in den här heta Smoky eyes- looken! Tjejen arbetar tydligen på MAC och bjuder på snygga sminkningar med jämna mellanrum med tillhörande beskrivningar för att utföra looken. Ta en titt vet ja´!
Bild Temptalia

Gudomligt grym


Clarins Instant Light Natural Lip Perfector No. 2


Storfavoriten just nu är läppglanset Instant Light Natural Lip Perfector från Clarins. Detta aprikosfärgade läppglans som lutar åt nude-hållet får dina läppar att se fylligare ut och passar utmärkt att använda ovanpå ett vanligt läppstift tack vare sin neutrala färgen. Inte nog med att glossets hållbarhet är grymt, det luktar dessutom gudomligt gott. Doften påminner om Butterscotch eller någon annan kakliknande doft. Känner mig som jag vore i himlen varje gång jag applicerar läppglanset på mina läppar. Jag kan inget hellre än att hålla med de här tjejerna...


Butter London


Nagellack från Butter London har tidigare fångat mitt öga och skapat farliga begär. Nu när de samlat ihop en kvintett med fem überheta lack kan jag inte längre motstå. Inte nog med de granna färgerna, spana in de snygga små flaskorna! Butter London Fashionista's Favourites är ett självklart val inför nästa löning.

389 kr på Asos

Kärlek i en hylsa


Produkt:
Nivea Beauté Liquid Eye Liner

Resultat: Niveas flytande eyeliner påminner om en tuschpenna. Eyelinern är lättapplicerad och man slipper allt kladd. Övning för ett snyggt resultat krävs dock. Det bästa av allt är att eyelinern håller sig kvar på ögonlocken hela dagen trots regn, rusk och cyklande i motvind (ögonen rinner ju alltid då). En garanterad favorit i min sminkväska.


Pris:
90 kr.


Betyg:        5/5

Ruinerad



Blev "pålurad" denna kräm från MD Formulations idag. Hudterapeuten rekommenderade den vid förebyggande skydd för skador på huden som spruckna blodkärl och Rosacea. Tyckte det lät bra då jag vet om att huden utsätts för både ett och annat när man är ute och flyger. Dessvärre har jag redan fått smaka på de dåliga konsekvenserna i form av just spruckna blodkärl runt näsan.

"Critial Care repair complex är en gelcreme som är maxad med kraftfulla antioxidanter. Komplexet stärker och skyddar hudens barriär och förebygger nya skador. Känns otroligt lugnande och kylande på irriterad hud. Idealisk vid Rosacea samt efter medicinska ingrepp för att läka och stärka huden."

Nu är det bara att vänta och se om denna lilla kräm utför några mirakel, annars lär det bli ett dyrt kalas. Krämen gick nämligen loss på hela 779 kronor. Men vill man vara fin så får man lida pin, eller?

Doftrecension från Lure Beauty-produkterna

Sanna var nyfiken på hur de olika kroppsskrubbarna och krämerna lfrån Lure Beauty luktade, så jag bestämde mig för att göra en liten recension av det hela...

 
Aloha Body Butter - En salig blandning av olika sorters bär. Tyvärr ingen unik doft, utan luktar som vilken billig bodylotion som helst. Tråkigt, då jag hade förväntat mig en mer exotisk doft med tanke på namnet.


Cinnamon Stix Body Butter - Ger en diskret doft av kanel, men alldeles för svag doft för min smak. Mer kaneldoft tack!


Vanilla Royal Body Butter -  Doftar precis så underbart som hemmagjord vaniljglass. Yummy!


Cashmere Mist Body Butter - En diskret doft som påminner om någon Donna Karan parfym. Perfekt till vardags då du inte vill ha en doft som kolliderar med din egen parfym.


Chocolate & Vanilla Sugar Scrub - Denna sockerskrubb luktar som en god kakdeg i blandning av just choklad och vanilj. Konsistensen av skrubben gjorde mig däremot riktigt besviken då det är svårt att hitta den perfekta temperaturen för att få den att förbli kornig men inte alldeles för hård.


Coconut Cream Sugar Scrub - Detta är en måste-ha produkt för kokosälskare. Skrubben ger en söt och diskret doft av kokos. Me lajki!

Honey Almond Sugar Scrub -  Jag hade förväntat mig en god doft, men tyvärr lever inte denna produkt upp till mina förväntningar då den är alldeles för tråkig för mitt luktsinne.


Warm Vanilla Sugar Scrub - Som det vaniljfreak jag är tillfredställer denna sockerskrubb alla mina sinnen. Doftet, konsistensen och resultatet är underbart.


Banango - Och sist men absolut inte minst, min storfavorit bland de presenterade skrubbarna och krämerna. Banango ger en färsk doft av tropiska frukter som  bl.a banan, ananas, mango och papaya. Kanske därför den blivit en storfavorit här hemma. För är det något jag älskar så är det tropiska frukter i massor.

Lipstick Jungle testar Estée Lauder Projectionist Mascara


Produkt: Projectionist Mascara från Estée Lauder

Omdöme: I den här mörkblå hylsan gömmer sig en svart mascara som ger dina fransar viktlös volym som även lyckas med att få fatt i de minsta fransarna. Precis som alla övriga mascaror från Estée Lauder så är denna parfymfri och ger dessutom dina ögonfransar lyster och en naturlig färg. Om jag är nöjd med själva volymen vet jag inte riktigt vad jag ska uttala mig om, för här talar vi nte om någon supervolym. Men Projectionist fungerar utmärkt till varje dag och borsten med de täta fransarna att applicera mascaran med känns trogivande. Perfekt att ha på ögonfransarna när man vill ge ett naturligt intryck.


Betyg:     3/5

Black Daisy



I augusti lanseras en ny version av Marc Jacobs bästsäljare Daisy. Den fina och högblanka flaskan ska vara en version med en aning tyngre doft och presenteras vid namnet Black Daisy. How Original. Antagligen en alldeles för tung doft för mig, men gud vad fin flaskan är! jag hade nöjt mig med att endast ha den som fin prydnad, eller vad säger ni?

Paket från Lure Beauty

Idag kom det efterlängtade paketet från Lure Beauty som jag beställde hem från USA för drygt två veckor sen. Jag passade på att lägga in en beställning då de hade utförsäljning på en stor del av sitt sortiment inför sommaren. Hela kalaset gick loss på endast 248 svenska kronor inklusive frakt, vilket enligt mig är sjukt billigt.

Paketet innehöll en rad olika kroppsskrubbar och bodylotions i massor av underbara dofter. Beställningen innehöll bl.a tre body butters i resvänlig storlek som jag beställde enbart för att ha med på mina övernattningar med arbetet. Något som dessutom är oerhört praktiskt är att man får en spatel på köpet för var kroppskrubb du beställer. 
Här ska det minsann skrubbas och återfuktas en massa!


Från Vänster:

- Chocolate & Vanilla  Body Sugar Scrub, 8 oz
- Honey Almond  Body Sugar Scrub, 2 oz
- Vanilla Royal Exotic Body Butter Cream (Travelsize)
- Cinnamon Stix Exotic Body butter Cream (Travelsize)
- Warm Vanilla Sugar  Body Sugar Scrub, 2 oz
- Banango  Body Sugar Scrub, 2 oz
- Aloha Body Butter Cream (Travelsize)
- Cashmere Mist Type Body Butter Cream, 0.3 oz
-  Coconut Body Sugar Scrub, 2 oz

Veckans Skönhetsfavorit



Just nu suktar jag efter detta coola french manicure easy duo-lack från Sephora. Hur smart är det inte att samla två lack i en produkt? Det hade varit perfekt för mig att ha med i handväskan nu när jag börjat arbeta som flygvärdinna igen. För tro mig, vilket lack man än har så sviker det förr eller senare när man är on duty in the air. Men säg mig nu gott folk, varför i hela fridens namn finns inte Sephora i Sverige?

Nail Street Style

För en tid sen fick jag chansen att visa upp mitt för närvarande favoritlack i NSS (Nail Street Style) på bloggen Nailed.se. Lacket heter Sugar Rose och kommer från Isadoras sommarkollektion Tropical Punch. Sugar Rose är en härlig rosa färg som jag egentligen anser borde ha blivit döpt efter en god sommardrink. Lacket har dessutom en wide brush som underlättar appliceringen. Ett endaste litet svep på nageln behövs utan klydd och kladd. Underbart.


 
 
Klickbara bilder!

The One


Jag har mött min själsfrände, han heter Delicious Self Tanning Cream och kommer från Clarins. Och det bästa av allt är att han aldrig mer kommer tillåta mig att se blek och glåmig ut under vinterhalvåret.

Denna karamellfärgade BUS kräm är utan tvekan något av det bästa jag någonsin stött på. Den trollar snabbt fram en naturligt shysst bränna utan att lämna några orangea spår efter sig och krämen är så pass effektiv att jag fick kommetarer om att jag hade tillbringat god tid i solen under helgen (då jag annars befann mig slitandes på jobb).
Redan efter en timmes tid efter att ha applicerat den kan du skymta förändringen i din hudton och krämen innehåller dessutom koffein som säger sig ha en slimmande effekt på din kropp. Du får dessutom en spatel med på köpet som underlättar appliceringen. Dock ett litet minus för att krämen doftar gott, men efter att ha kommit i kontakt med din hud så är inte doften lika god. Men ingen är perfekt, eller?

Pris: 349 kr.

Welcome Beautyaddicts...

Är du ständigt på jakt efter det perfekta läppstiftet, har tvångstankar om goddoftande kroppsskrubbar och spenderar alldeles för lång tid framför spegeln om morgonen? Då har du kommit till det rätta stället.

Mitt namn är Nathalie och jag är en makeupaholic. Det är jag som driver bloggen Lipstickjungle där smink, skönhet och hudvård står i fokus, Where Beauty Does Matter med andra ord. Här framöver kommer det bjudas på recensioner av diverse skönhetsprodukter, tjusiga sminkningar och allt annat som kan intressera en Beautyaddict. Låter det tillräckligt intressant? Häng då med här på Lipstickjungle! Lyckas du inte stilla ditt begär så får du gärna tjuvläsa i min tidigare skönhetsblogg.

XoXo



Ps. Tack Rouaa för den fina layouten!


RSS 2.0