Hudvård á la Lipstick Jungle


Noggrann hudvård är A och O om man sträva efter en ren, frisk  och problemfri hy. Jag själv är väldigt mån om att vårda min hy för att förhindra snabbt föråldrande hud, sover sällan med smink samt tar hand om min hy var dag och morgon. Att unna sig en eller annan ansiktsbehandling på salong är inte heller så fel. Ögonkrämen är dessutom ett stort måste för mig för att undvika påsar och rynkor under ögonen. En storfavorit är The Body Shops Vitamin E serie fylld med antioxidanter som är väldigt bra för lättirriterad och känslig hy. Hur ser dina hudvårdsrutiner ut?

Från vänster: Estée Lauder Idealist Refinishing eye serum, MD Formulations Critical Care skin Repair Complex, TBS Vitamin E Cream Cleanser, THB Vitamin E Cream Exfoliator, THB Vitamin E Hydrating Toner och TBS Vitamin E Moisture Cream.

Lipstick Jungle testar Boots No 7 Extreme Lenght Mascara


Den eviga jakten på den perfekta mascaran är över. Jag har funnit det jag alltid letat efter. Lösningen heter Extreme Lenght mascara och kommer från företaget Boots och deras storsäljande skönhetsserie No 7 (samma märke som säljer de uppmärksammade mirakelkrämerna).

Under min Londonvistelse travade jag in på skönhetskedjan Boots och lade genast märke till den produkt de marknadsförde mest, nämnligen deras nya volymmascara från No 7-serien. För endast 12 £ fick man den nya mascaran samt en Smoky Eyes-palett innehållandes fyra skuggor och en dubbeländad borste. Eftersom jag redan var på jakt efter en ny mascara tyckte jag det skulle vara roligt att för en gångs skull prova på någonting som inte fanns tillgängligt hemma i Sverige. Och att man dessutom fick en ögonskuggspalett på köpet var bara ännu ett plus.

Jag har alltid varit en aning skeptiskt gentemot produkter som innehåller ordet extreme. De håller sällan vad de lovar. Men vad jag inte visste var att jag nu inskaffat produkten som skulle leva upp till långt bortom mina förväntningar. Extreme Lenght Mascara kan med all sannolikhet kalla sig en extremt grym mascara. Den varken smular, kladdar eller avdunstar sig under dagen. Med den flexibla borsten (som påminner om Rimmel Glam Eyes borste) underlättar den dig att applicera fram en perfekt längd på fransarna utan att det skriker "Transvestitvarning" på flera mil. Jag anser att de flesta mascaror har en tendens att alltid kladda och efterlämna klumpar på fransarna i början. Men Extreme Lenght mascara eftelämnar ett jämt och kladdfritt resultat genast från start och jag kan med sanna ord inte vara mer nöjd. Nu önskar jag inget annat än att denna underbara mascara snart ska landa i sverige så ni andra får chans att ta del av någonting sådant här fantastiskt!

Betyg:        5 / 5

Midnight Passion


Idag är en riktig höstdag och därför passar jag på att pryda mina naglar med budgetlacket Midnight Passion från H&M. Som tidigare nämnt så föredrar jag varmare färger på mina naglar och just den här har varit en personlig favorit under lång tid.

Det blodröda lacket kan  jämföra med Vintage Vamp från MAC och till min förvåning och fördel så resulterar faktiskt lacket i samma nyans som det dyrare alternativet. Hållbarheten är mindre bra, men efter ett grymt överack på så håller det gott i några dagar.

Midnight Passion kostar 29 kr på H&M.

Gucci Spring Look 2009



Den välkända makeupartisten Pat McGrath är personen som ligger bakom de iögonfallande sminkningarna på modellerna som stosade runt på Catwalken härom dagen för att visa upp vårens kommande mode enligt modehuset Gucci. Turkosa toner i kombination med återkommande svart sotade ögon är en oslagbar kombination. Men varför vänta ända till i vår? Våga slå igenom med den kommande trenden redan nu. Tips på produkter som hjälper dig att skapa Guccis vårlook kan i skåda här nedanför.


Frän vänster: MAC Eye Kohl Smolder, MAC Pigment Teal, Diorshow Mascara,
Smashbox Single Eyeshadow Oyster och Dior Eye Show Glam & Glitz Black.

Eye Of The Day

 


Igår var det bröllopsfest och tillsammans med en mörklila satinklänning matchande jag det hela med en enkel sotning i toner av lila. Jag måste tillägga att jag jag inte tycker bilder rättfärdigar hur det egentligen såg ut.

Urban Decay Eyeshadow Primer Potion
The Body Shop Shimmer Cubes Marshmallow
Make up Store Microshadow Diva
MAC Eye Kohl Smolder
Max Factor Beyong Lenght Mascara


Dagens skönhetstips


Vill du bli kvitt inåtväxande hårstrån som bildas efter vaxning eller rakning? Då ska du se till att ofta peela huden med skrubbhandskar på det drabbade området. Inåtväxande hår bildas nämligen ofta på grund av att hårstrået är för mjukt för att växa ut och börjar växa inåt istället.

Ögonbrynsskolan

En snygg form på ögonbrynen ger dig ett piggare utseende och hjälper till att sätta ögonen i fokus. Det är dessvärre inte världens lättaste att ha ett par välskötta bryn i den form man önskar. Här har ni några tips och råd för att skapa de önskvärda brynen.

1. Tycker du att det är svårt att veta exakt var du ska börja plocka så kan du markera den önskvärda formen med hjälp av en ögonbrynspenna. När du markerat början och slutet och du vet att högsta punkten skall vara över iris är det bara att ta ögonbrynspennan och måla. Vill du ha riktlinjer på hur en bra ögonbrynsform kan se ut så kika på bilden undertill. Ta en penna eller skaftet på en smal ögonpensel och lägg skaftet så det vilar mot nässidan, då ser du var ögobrynet kan börja. Håll kvar skaftet men vrid det till ögats slut. Där kan ögonbrynet sluta. Se bilden.



2.  Börja sedan plocka det som är utanför de markerade linjerna du skapat med hjälp av ögonbrynspennan. Tänk på att du plockar ögonbrynen underifrån, så de blir höga. Inte forma ögonbrynet ovanifrån. Gör du det ovanifrån får du låga ögonbryn, ett tröttare utssende och du förstör brynets naturliga form. Plocka dina ögonbryn i dagsljus då det är lättare för dig att upptäcka alla oönskade hårstrån.

Om du tycker att det är alldeles för svårt att fixa den önskvärda formen på dina bryn så låt någon annan göra jobbet åt dig på en skönhetssalong.

Förtjusande ting från Lancome


Jag är alldeles förtjust i Lancome´s sminkdosor. Svart diskret elegans i kombination med spännande produkter och så klart den stiliga signaturrosen dekorerat i guld på dosan. Ovanför kan ni skåda Ombre Absolue Duo Eyeshadow i de blå nyanserna Blue Moon (som är perfekta att skapa smoky eyes med) samt kompaktpudret Color Ideal Poudre.

Veckans Skönhetsfavorit


Urban Decay´s Holiday 2008 kollektion innehåller en rad olika smaskigheter. Produkten som fångade mitt öga först var Book of Shadow paletten som tydligen endast kommer säljas exklusivt på Sephora. Book of Shadow innehåller 16 olika skuggor från märket var av 9 stycken av dem är exklusiva för endast den här paletten. Två penslar och en resvänlig storlek av den legendariska Eyeshadow Primer Potion följer dessutom med på köpet. Inte nog med att den lilla boxens innhåll är lockande, designen på den lila paletten är underbar med sagolika motiv av fjärilar och vackra blommor.

Uppdatering: Tydligen skall paletten finnas tillgänglig på fler ställen är Sephora. Den går numera även att köpa på Asos.com.

Overnight Hairmask


Något relativt nytt som blivit stort på skönhetsmarknaden under den senaste tiden är nattprodukter för håret i form av leave-in krämer. Dessa mirakelkrämer ska som sagt masseras in i håret innan läggdags och under nattens gång reparera skadat hår samt tillföra massor av fukt och näring. Låter nästan som om den goda fén kommer på besök och hjälper till en bit på traven.

Jag är ingen expert på ämnet Overnight-hårmasker men tänkte rekommendera er om den enda jag hitintills provat. Den heter Moistrepair Overnight mask och kommer från KMS California, doftar massor av vanilj och efterlämnar ett alldeles underbart änglasvall! Jag rekomenderarat du applicerar in produkten på kvällen innan den morgon du har planerat att tvätt håret. Det har nämnligen en tendens att bli fettigt och platt om du inte sköljer ur den efter nattens kur.

Och ännu mera MAC...


MAC uppdaterar sig ständigt med nya kollektioner och man hinner inte riktigt med i svängarna förrän det är något nytt och spännande ute på marknaden. Den här gångenär det en kollektion vid namn Adoring Carmine som frestar mitt begär. Kollektionen består av en rad olika läppstift och gloss i röda och rosa toner. Produkterna kommer ut i butikerna någon gång under oktober. Mest sugen är jag på ett red lips set med en tilhörande liten påse.

Neutral Lips Set

  • Soft Spot Sheer light neutral pink with gold (Lipstick)
  • Real Treasure Creamy mid-tone brown pink with pearl (Lipstick)
  • My Dear Natural peach beige with pearl (Lipglass)

Rose Lips Set

  • To Swoon For Sheer mid-tone blue pink (Lipstick)
  • Romancin' Mid-tone plum with pearl (Lipstick)
  • Delicate Crush Clean pastel pink (Lipglass)

Red Lips Set

  • Adore It Bright clear red (Lipstick)
  • Racy Frosty mid-tone burnt red (Lipstick)
  • Frostlight Clear glaze with white pearl (Lipglass)

Mera Kat Von D


Kat Von D har utökat sin kollektion för Sephora med ytterligar två produkter. Rock n´Roll Eyeshadow och Lightning Lipgloss heter nykomlingarna. Total måndags-lycka för mig eftersom jag trånat efter kollektionen ett bra tag. Är otroligt nöjd med det långvariga resultatet av min Turbo Lover- eyeliner(trots att den är en aning jobbig att applicera). Nä, det blir nog snart dags för en liten runda söderut för att besöka underbara Sephora.

Cult of Cherry


Med Raptorous på läpparna och tankarna alldeles för långt borta...

Nu har även jag fått smaka på en bit av körsbäret. MAC´s succékollektion Cult of Cherry innehåller verkligen en rad fina produkter. Men jag själv fastnade för Mattene läppstiftet Raptorous, en härligt matt körsbärsrött läppstift som sitter kvar på läpparna i vått och torrt. Här ovan skådar ni en utarbetad Lipstick Jungle en sådan här solig dag i Dublin.

Var det bättre förr?


Förr & Nu

En tanke som slog mig igår när jag satt och pillade på min nya Microshadow Diva från Make up Store var att de har nya behållare för sina ögonskuggor. Nu var det visserligen ett tag sen de gamla byttes ut, men jag har inte funderat så mycket över förändringen förän jag just satt här hemma och studerade de två olika behållarna brevid varandra. Den gamla behållaren (till vänster på bilden) är smart då man genast ser vilken skugga den innehåller via det transperenta locket samt att formatet är mindre. Men trots detta kan jag inte låta bli att tycka om de förnyade behållarna trots att de är större i formatet och känns en aning "klumpigare". Jag tycker om det uppfällbara locket och designen på framsidan av locket. Me like, det är nyttigt md förändringar!

Tycker ni om de gamla eller de nya behållarna för Make up Stores ögonskuggor?

Nu så!

Ursäkta dröjandet, men här har ni en liten bild på vad som inhandlades i skönhetsväg i London. Recensioner på de olika produkterna dyker upp här i bloggen så småningom. Jag kan avslöja att jag redan har hittat en storfavorit här bland!


Från vänster: Boots No 7 Extreme Lenght Mascara (med medföljande ögonskuggspalett), Soap & Glory Trick and Treatment concealer, Umberto Giannini Natural Curls Styling Spray, Urban DecayEyeshadow Primer Potion och Bobbi Brown lip gloss Beige No 11.

Oh yes, I´m a Beauty Addict

Jag är hopplös. Det blev ingen runda till den omtalade Jelly Pong Pong-butiken under vistelsen i London. Men tro inte att jag kom hem tomhänt för det. Nej då,  jag kunde helt enkelt inte gå förbi skönhetskedjan Boots utan att sätta sprätt på lite pengar. Vad det är jag har inhandlat får ni ta en titt på lite senare...


Beauty by Anna Sui


Att kläddesignern Anna Sui även har satt sina fotavtryck inom skönhetsbranschen är det inte många som vet om. En av anledningarna är att produkterna är svåråtkomliga och inte finns till försäljning i Sverige. Men Thank Godness för online shopping säger jag bara, För har ni inte vilat ögonen på dessa underbara skönhetsprodukter i svarta boudoir-inspirerade förpackningar så har ni verkligen missat något. Själv har jag en liten bordsspegel från just Anna Sui som jag älskar.

Anna Sui som har involverat sig i skönhetsbranschen i numera tio år firar detta med att släppa ett nytt sortiment av de ovanliga skönhetprodukterna. Kollektionen kommer att bestå av en rad olika nagellack med diverse produkter för nagelkonst. Jag själv fastnade för de rosformade nagellacksflaskorna. Någonting man får hålla utkik efter framöver på Ebay. Håll även utkik efter Anna Sui´s nya parfym som kommer ut på marknaden inom en månads tid!

Veckans Skönhetsfavorit(er)


En aning sen Veckans Skönhetsfavorit så här mot veckoslutet. Men bättre sent än aldrig...Den här veckan är det Jelly Pong Pongs Lip Cushions som väcker farliga ha-begär. I den lilla underbara guldburken befinner sig ett mjukt och återfuktande gloss med elastiskt textur(vad det än innebär...) och jag må säga att de båda nyanserna  Crush och Syrup har fångat mitt öga. Vill ha, vill ha, vill ha!

Imorgon har jag en flygning till världsmetropolen London med en extra dag inkluderad. Kanske det blir en sväng förbi den omtalade Jelly Pong Pong-butiken trots allt..?

Clinique i kampen mot bröstcancer



Oktober månad är den rosa månaden. Med andra ord så är det månaden då vi skänker en extra tanke åt människor som är/blivit offer av den hemska folksjukdomen bröstcancer. På senare år har det blivit oerhört populärt av stora företag att dra nytta av kampen mot bröstcancer genom att producera diverse produkter till försäljning vars pengar sedan går till olika hjälporganisationer för bröstcancer.

Clinique har tillverkat en specialutgåva av deras bästsäljare Dramatically Different Moisturizing Lotion . Ansiktskrämen som kommer i en begränsad upplaga kommer endast  endast att finns till försäljning under oktober månad och 200 ml lotion med en tillhörande nyckelring kommer att kosta cirka 730 kronor. 40 kronor av varje produkt går oavkortat till BRO (Bröstcancerföreningarnasriksorganisation).

Hur väljer du att stödja kampen mot bröstcancern i år?

Alldeles tomt...

Det har ekat lite tomt i bloggen den senaste veckan. Inte för att jag har arbetat röven av mig, utan för att det råder bloggtorka här hemma hos Lipstickjungle. Vad ska man skriva om, vad har jag för åsikter om den ena eller den andra produkten? Allt känns tomt för tillfället men jag ska se till att bota höstdepressionen med lite smink, härliga skönhetsprodukter och fler inlägg till er mina underbara läsare!

Lipstick Jungle testar Schwartzkopf Got 2 Be Hårspray


Jag brukar vara enormt skeptiskt för budgetprodukter när det kommer till hårvård. Schampo, balsam och allt annat som får komma i närheten av mina lockar granskas noga innan jag beslutar om det är värt att använda eller inte och jag lägger gärna en extra slant på produkter som får ger det resultat jag är ute efter.

Omdöme: Jag har dock skaffat en ny bugdetbästis vid namn Got2Be från Schwarzkopf. Denna hårspray kan trolla fram big sexy hair på nolltid och resultatet är enormt långvarigt då min nya vän har fått hänga med på flera festtillfällen på senaste tiden. Hårsprayen doftar dessutom gott, så gott att killarna på jobb gav mig komplimanger för min "parfym". Är det tomt i plånboken och du är i behov av ett nytt hårspray ska du verkligen satsa på Got2B!

Betyg:        5 / 5

Vardagslyx för torrisen

Något som jag blivit oerhört beroende av de senaste veckorna är det franska märket L´Occitanes underbara krämer för torra händer och fötter. Och då varnar jag för missbrukning på allra högsta nivå! Ett stort plus är smarta förpackningarna som inte alls tar stor plats i handväskan och tål både slit och släng.



Dry Skin Foot Cream
Den lavendelluktande krämen har en fet konsistens med en egenskap att vårda trötta fötter efter en lång dag på jobbet. Krämen som innehåller sheasmör är excellent att massera in strax innan läggdags. Strävar man efter ett extremt bra resultat bör man även sätta på sig ett par bomullsstrumpor för att vårda de små fossingarna under natten på allra bästa sätt.



Dry Skin Hand Cream
Den här krämen har också en oerhört fet konsistens och absorberas in snabbt utan att lämna händerna oljiga. Den är berikad med hela 20% shea smör för att återfukta och vårda torra händer. Den innehåller även ingredienser som honung, mandel extrakt och kokosolja. Krämen har en doft som påminner om Idominsalva. Jag har blivit som besatt av och skämmer dagligen bort mina torra händer med en dos av denna underbara franska handkräm.

Skrubba bort din sura min!


På med de rosa skrubbvantarna...

Trött på att lägga ut pengar på dyra kroppsskrubbar? Använd dig av kaffesump nästa gång det är dags för en helrenovering av kroppen. De grova kornen i sumpen hjälper till att peela bort döda hudrester samt att sätta igång din blodcirkulation. Det sägs även att koffeinet i kaffesumpen ska ha en energisk effekt på kroppen... Så se till att skrubba bort din sura min!

Giselse Bündchen + Max Factor = Sant


Gisele tillsammans med modellkollegan Alessandra Ambrosio.

Idag rapporterar WWD.com att världens bäst betalda modell Gisele Bündchen har signerat ett mångmiljonkontrakt med makeupjätten Max Factor. Företaget som håller 100-årsjubileum nästa år som Hollywoods mesta make up-märke vill däremot inte kommentera om exakt hur höga summor pengar det hela handlar om. Sammarbetet som kommer att bestå av en stark trio av Gisele, Makeupartisten Pat McGrath och den internationella fotografen Nick Knight kallas redan för "den vinnande triangeln" enligt Max Factors marknadsdirektör Bruce Katsman.

Lipstick Jungle testar Clinique High Impact Mascara


Omdöme:
Clinique Hight Impact Mascara är en dermatoligisk testad mascara som ska skapa både volym och längd för långa flirtiga fransar. Och det är precis vad den gör! Den oerhört täta mascaraborsten hjälper till att bygga upp både volym och stadga i fransarna för att skapa en perfekt längd. Den svarta färgen på produkten är väldigt intensiv och kan närmast jämnföras med svart kohl. Det enda som får mig att tveka på att ge High Impact Mascara ett högt betyg är att den känns en aning kladdig när den ska appliceras på fransarna och att den flagnar under dagen som sedan lämnar smulrester under ögat.

Pris: ca 190 kr.

Betyg:      3 / 5

Lipstick Jungle testar Matrix Curl Life


Produkt: Matrix Curl Life Shampoo och Balsam

Omdöme: Jakten på de perfekta hårprodukterna åt mina lockar har varit en lång väg. Trodde dock att det var slut på letandet när tjejen på hårsalongen rekommenderade de här två gröna flaskorna som skulle vara otroligt fuktgivande för håret. Curl Life products delicately cleanses and moisturizes as styling agents build the foundation for perfectly defined curls. Tydligen ska produkterna fungera lika bra på självlockar så som på permanentat hår.
Nu, nästan tre månader efter att jag provade produkterna för första gången så kan jag uppriktigt sagt inte uttala mig någonting särskilt. De är varken fantastiska eller värdelösa. De känns mer eller mindre som vilket annat shampoo/balsam som helst som man ka gå ner på ICA och köpa. Ett minus är att många gånger så känns det som att shampoot inte riktgt tvättar bort alla smutsrester från övriga hårprodukter i håret och man får återupprepa tvättproceduren för att undvika fett hår.

Pris: 199 kr för ett duopaket på Baresso.se

Betyg:     2/ 5

Veckans Skönhetsfavorit


När man står upp och arbetar hela dagarna har man en tendens att väldigt lätt få sina fötter att se ovårdade ut. Det spelar ingen roll hur många gånger i veckan jag går loss med fotfilen här hemma,skämmer bort mina fossingar med avslappnande fotbad eller går till en fotspecialist. De där förhårdnaderna har en ful tendens att komma tillbaka och jag står inte ut med tanken att exempelvis gå med slingbacks och låta andra skympta mina torra hälar.

Anyways så tror jag att jag har hittat produkten som kan lösa mitt lilla dilemma, nämnligen Stiletto stick från Butter London. Detta lilla stick som kostar 329 kr (galet dyrt, jag vet!) ska vara den perfekta produkten mot just torra och spruckna hälar. Smart är ju att ha med sig det lilla stiftet i handväskan när man vet att man ska på något speciellt evenemang. Någon som har prova produkten och kan dela med sig med ett uttalande?

Butter London Stiletto Stick kostar 329 kr på Asos.

RSS 2.0