Värsta skönhetstabben...


"I had someone waxing my eyebrows and they literally tore a piece of skin off! It was the worst. It was all welty right before I shot [for a photographer]. I don't wax my eyebrows anymore - I just pluck 'em. It may hurt a little worse going one by one but I will not wax my eyebrows!"   Miley Cyrus

Vilken är har varit din största skönhetstabbe???


Sweet Sunny Sunday


Förra söndagen var det röda läppar som fick lysa upp min grå och trista tillvaro. Denna soliga söndag blir det Rose Petal Red från The Body Shop som får pryda mina små tassar. Ett lack jag inte använt på ett tag, men som är en garanterad favorit!

Hur bra är dina hudvårdsprodukter?


Vill du sätta dina hudvårdsprodukter på prov och se hur effektiva de egentligen är? Ett bra tips är att ta och rengöra ansiktet med en bomulls pad en andra gång direkt efter den första rengöringen. Hur effektivt den rengör ditt ansikte beräknar du sedan ut genom att se hur mycket kvarliggande smuts som fastnat på den andra bomullstussen.

Blivande dyrgrip?


Vi alla minns hur det svarta Chanel lacket blev åtråvärt över en natt och fick folk att bli som galna och lägga skyhöga bud på Ebay för att få chans att måla sina klor med denna lilla svarta dyrgrip. Några år senare blir svart ett återkommande tema i skönhetsväg, denna gång ska det bäras på våra läppar. De svartmålade läpparna med inspiration från Gothträsket direkt till Catwalken syntes på flera av de stora modehusens höstvisningar.  YSL har tagit sig tillfälle i akt att skapa ett limited edition lipgloss vid namn Pur Black för att ge dig chans att utmärka dig med höstens hetaste signatur. Hot or Not? Kommer detta läppglans skapa samma hysteri som det svarta Chanellacket? Tåls definitivt att diskuteras. Men en sak är klar, denna trend är till för de modiga som törs att sticka ut ur mängden och våga vara unik.

Lanseringsdatum på Pur Black är den 19 September.

Sätt färg på tillvaron


En tråkig och grå söndag som denna behöver lysas upp med lite Lancome L´absolu Rouge 132 på läpparna. Och spana in deras snygga signaturros mitt på stiftet. Så tjusigt så.

In love with my Turbo Lover

Igår svävade jag som på moln när jag träffade världens bästa Sanaz. Why? För när vi möttes upp efter hennes semester i The Big Apple kom hon gåendes med en Sephora-påse i handen. Gissa om jag var uppspelt över vad påsen kunde innehålla?! Och den innehöll mycket riktigt det jag hade förväntat mig, en Autograph eyeliner från Kat Von D kollektionen från Sephora. Jag var lyckligast. Och är det fortfarande när jag sitter och tittar på den fina hylsan som är prydd med rosor liknandes tatueringar, det fina flytande innehållet i hylsan som består av auberginefärgad Turbo Lover eyelinern. Jag låter bilderna tala för sig själv...



  

EOTD - Marshmallow och Satin Taupe

Då min vardagssminkning för ögonen oftast inte består av mer annat än mascara och kajalpenna/eyeliner lägger jag ofta inte upp bilder på hur jag sminkar mig. Men har bestämt mig för att det ska bli en ändring på detta, ska ta mig i kragen och bli allt flitigare på att sminka mig med diverse ögonmakeup och därefter lägga upp bilder här på bloggen.


Idag körde jag på en enkel skuggning av neutrala färger då det var upp och hoppa klockan halv fem för att sedan bege sig till arbetet och ta emot passagerare på planet hela morgonen. Lite möda får man ju stå ut med för att ha möjlighet att shoppa dyra skönhetsprodukter!

The Body Shop Shimmer Cubes  Marshmallow
MAC Frost Satin Taupe
Lancome Le Crayon Khol
Estée Lauder Projectionist Mascara

Jakten på det perfekta lacket...


Yes, jag är på jakt efter det perfekta nagellacket. Och inte vilket lack som helst, utan det ska vara ett hållbart naturligt lack gärna lutandes åt det rosa hållet. Eftersom mitt arbete inte tillåter mig att experimentera med en massa roliga färger på naglarna så får jag tyvärr hålla mig till as casual as possible. Men inga tårar för det, det lär väl finnas massor av tjusiga färger där ute i nagellacks djungeln? Så nu vänder jag mig till er kära läsare i hopp om att få en rekommendation på ett grymt och tjusigt lack... Några förslag?

Holy MAC-aroni!


En av godsakerna som jag kom hemsläpandes med från tax-free shoppen förra veckan var ett resekit från MACmed två classic fluid liners. Jag har länge vilat ögonen på dessa små burkar innehållandes flytande eyeliners  och bestämde mig för att nu var stunden kommen. Förutom de två eyeliners innehöll kitet en liten spegel, en pensel att applicera produkterna med samt ett fräckt litet etui att förvara produkterna i. Hela kalaset gick loss på ca 350 svenska kronor.


De två flytande eyeliners kom i färgerna Macroviolet, en alldeles underbar lilametallic färg samt Blacktrack som är lika svart som synden. Än så länge har jag bara hunnit sätta klorna i den svarta versionen, den lila får jag allt vänta med till det blir dags för fest. Jag är verkligen nöjd med resultatet och förvånad över hur lättapplicerad produkten är. Det går dessutom att använda produkten som en krämögonskugga om man så vill.
Ett litet minus för att eyelinern har en tendens att hamna under ögat efter en cykeltur i motvind, tjejen bakom MAC-disken lovade nämligen att den skulle vara vattenfast. Men inga tårar för det, jag får helt enkelt undvika en tur på cykeln när jag har det här smetat kring ögonen.

James Franco, tack!



En alldeles egen James Franco att mysa med i höst hade ine varit så pjåkigt. Spana bara in honom i reklamfilmen doften Gucci by Gucci por Homme. Yummy!

Lipgloss á la Lipstick Jungle


Tog mig en titt i väskan idag och insåg att den kanske innehöll en aning för många läppglans. Men å andra sidan så använder jag ju mig verkligen alla. Enligt mig så kan man aldrig ha för många läppglans, för man lyckas alltid ta slut på dem för fort eller bli av med dem. Men ja, jag erkänner - Jag är läppglansberoende!

Från vänster till höger: The Balm to the rescue, Lipsmackers, Benefit Her Glossiness, Clarins Instant Light natural Lip Perfector, YSL Smoothing Lip Gloss, H&M Party Cerise, The Body Shop Guarana Lip Butter och Pop Beauty Bee Stung.

MAC Lustre Twins

Rouaa är inte ensam om att drömma om de underbara glossen Lustre Twins från MAC. Skåda bara den vackra bilden nedanför, en blandning av de olika glossen som påminner om en vacker tavla. En tavla som mer än gärna hade fått hänga här hemma på min kala vägg. Det är vad jag kallar konst.




Veckans skönhetsfavorit


I fjol frestade Bourjois oss med ett bronzing puder liknande härligt goda chokladbitar. Jag kunde inte föreställa mig annat än att jag verkligen hade tagit en smakbit av pudret trots att jag visste att det inte var ätbart. J´adore chocolat. Men å andra sidan, vem gör inte det? I höst fortsätter i alla fall frestelsen och denna gång i en vit chokladliknande highlighterversion. Vill inget helre än att sätta klorna i detta spännande puder!

Pudret finns att köpa på Asos för 91 kr.

Lipstick Jungle testar Glam Eyes från Rimmel



Produkt: Glam Eyes mascara från Rimmel

Resultat: Ännu en gång har jag låtit mig bli lurad av en snygg hylsa. Man ska alltså inte döma hunden efter håren. Glam Eyes lovar långa fylliga fransar som du kan skapa med hjälp av den extremt elastiska fransborsten. Jag tycker då inte att denna elastiska borste får fram några speciellt glammiga fransar och kan emellanåt vara svår att arbeta med då mascaran torkar snabbt då den väl är på fransarna. Denna mascara utgör inget vidare mirakel, men fungerar bra till vardags.

Pris: 90 kr.

Betyg:      3/5

Våga bryta tystnaden


The Body Shop har inlett ännu en välgörenhetskampanj för att rädda mänskligheten, denna gång handlar det om att stoppa våld i hemmet. Denna globala kampanj går ut på att sprida information om just våld i hemmet via olika organisationer( i Sverige sammarbetar TBS tillsammans med BRIS). Vill man ta del av denna välgörenhetskampanj köper man ett "For Me, For You" Shea Lip Care Stick Duo som du kan dela tillsammans med en vän och du är ett steg på vägen att bryta tystnaden. Det lilla läppbalsamet med vårdande sheasmör är perfekt att ha med i handväskan vart man än går för att vårda sina hösttorra läppar. Så våga bryta tystnaden om våld i hemmet och köp dig ett vårdande läppbalsam som du kan dela med den som du har kär.

Eight Hour Cream

Jag är tydligen inte ensam om att älska Elizabeth Ardens Eight Hour cream...


" My favourite product is Elizabeth Arden´s Eight Hour Cream. It´s great for lips, and around the eye area, or even as a face mask if your skin is very dry." Kimberley Stewart

Lipstick Jungle testar KMS Moistrepair Revival creme


Produkt: KMS California Moistrepair Revival Cream

Omdöme: Under arbetsveckan i Norge passade jag på att låta mitt hår vila från de vardagliga hårvårdsprodukterna och satsade på något som skulle vara mer till nytta än skada. Moistrepair Revival Creme från KMS California fick äran att utföra arbetet. Den goddoftande krämen är nämligen en leave-in produkt som innehåller vårdande ämnen för att återställa fuktbalansen och göra håret mjukt som bomull. Och visst fungerade det, för jag blev till och med så nöjd med krämen att jag inte behövde använda mig av just någon hårvårdsprodukt med stylande effekt efteråt. Det gick fin fint att bara tvätta håret, krama in den återfuktande krämen för att sedan låta håret själtorka och få fram fina mjuka lockar.
För övrigt så fungerar produkten utmärkt som skyddande grund mot just starka stylingprodukter och varma stylingverktyg.
Ett stort plus är att jag dessutom fått tillbaka glans i håret som jag har varit utan ett bra tag på grund av stress och dålig kost.

Pris: 185 kr på Baresso.se

Betyg:       4/5

Veckans bloggtema: Bästa beautyköp i sommar


Denna vecka diskuteras det kring det bästa beautyköpet man gjort i sommar på Pret-tys nätverk. Jag kan då stolt konstatera att jag mött min soulmate Delicious Selftanning cream från Clarins. Jag har tidigare höjt denna underbara kräm till skyarna och står fortfarande fast vid mitt beslut om att det inte finns en tryggare BUS-kräm på marknaden.
I love it, I love it, I love it!

Lipstick Jungle testar Wella Lifetex Sun Vitamin Shake


En bild tagen från en av de få soliga sommardagarna i år...

Produkt: Wella Lifetex Sun Vitamine Shake

Omdöme: Även om det verkar som att vi sett den sista skymten av sommarsolen för i år och vi sakta men säkert börjar övergå från sommar till höst så kan jag inte låta bli att rekommendera er denna lilla sommarfavorit. Den innovativa sprayen med dubbelskyddande teknologi är uppdelad i 2 faser och ska se till att skydda ditt hår från farliga solstrålar. Den mjölkaktiga delen av produkten innehåller Macademianöt som skyddar håret mot just sol, hav och klorvatten medan den klara delen består av aktiva ingredienser som ska ge rikligt med fukt och undvika ditt hår från att torka ut.

Även om jag kan räkna de få soldagarna från i år på mina två händer så har jag försökt att använda mig av sprayet så gott jag kunnat och kan meddela att det verkar lika bra på solsemestern eller stranden så som en vanlig dag på stan då du vet att du ska vistas ute i solen. Sprayet luktar dessutom gott och trots den feta konsistensen efterlämnar den inte ditt hår nerfettat efter appliceringen. Ett stort plus är att mitt hår dessutom inte har lyckats bli ljusare i år då det annars har en tendens att bli väldigt solblekt om sommrarna.

Pris: 149 kr.

Hemma igen!


Så är man hemkommen efter en veckas arbete i Norge. Slitigt var det, så passade på att skämma bort mig själv på vägen hem när jag smet in i taxfree butiken och satte sprätt på lite pengar. Har redan hittat en storfavorit bland de här godsakerna måste jag erkänna... Mer information om de inhandlade produkterna kommer senare samt massor av andra recensioner på produkter. Håll utkik!

Lipstick Jungle tar semester...


Vet inte riktigt om det kan kallas för semester. Men kör en "Anne Heche" i Men in Trees och åker bort till världens ände för att kombinera arbete med mental relaxxing under en veckas tid. Och det skulle uppriktigt sagt inte kunna komma lägligare. Får se om jag lyckas hålla tassarna borta från datorn, det är ju inte världens lättaste måste jag erkänna... Men ni får ha det så bra fram tills dess!

Katie Holmes


Katie Holmes nyfriserade kalufs får mig att bli grön av avund och vilja klippa av mina långa lockar på momangen. Hur snyggt och chic är inte det här på en skala? Men det är bara att inse fakta, jag hade dessvärre inte passat i lika korta längder... Så vad tycker ni? Är hennes nya haircut en Hit eller Diss?

Veckans Skönhetsfavorit


Sminkhimmelriket Sephora har samlat ihop ett gäng mascaror i mindre format som de säljer i ett litet kit, The Stash lash. Kitet innehåller sju resvänliga mascaror som förhoppningsvis underlättar dig på jakten efter den perfekta mascaran. Själv har jag endast testat Blinc Kiss Me Mascara av de nämnda nedanför.

  • Benefit BADgal Lash
  • Blinc Kiss Me Mascara
  • LORAC Publicity Stunt Lashes
  • Smashbox Bionic Mascara
  • Stila Multi-Effect Mascara
  • Sephora Brand Lash Plumper
  • Too Faced Lash Injection

  • Veckans bloggtema - bad hairday

    Veckans bloggtema på beautycommunityt Pret-ty.se lyder: Hur fixar du en bad hairday?

    Oftast är jag för lat för att lägga ner för mycket energi och ork på mitt hår, såvida det inta vankas för utgång. Mina lockar lever oftast sitt eget liv. Men när det lutar åt det extremt dåliga hållet sätter jag ofta upp det snyggt i en slarvig håruppsättning och fixerar det med ett bra hårspray. Är det riktigt krisigt tar jag mig hjälp av Osis Dust it. En produkt varje kvinna bör ha med i hansväskan! Jag prioterar oftast ett fräscht ansikte med en snygg makeup än timmar framför spegeln för att få varje lock att ligga på rätt plats.

    Hur bär du åt när du har en dålig hårdag?

    The Body Shop Hösten 2008

    Mustiga färger, lena strukturer, perfekt lyster och tjusiga förpackningar är vad The Body Shops kommande höstkollektion Deadly Desire bjuder på. De lyxiga paletterna för genast mina tankar till Shu Uemuras ögonskuggskakor med det artistiska mönstret och skapar farliga ha-begär. För övrigt bjuder höstkollektionen bl.a på en ny variant av de traditionella Shimmer cubes, läppglans i form av en klickpenna och metallicpennor att markera ögonen med. jag väntar med spänning att få sätta klorna i dessa dyrgripar!


    Lipstick Jungle testar Cien Nailpolish Remover


    Produkt: Cien Nailpolish Remover

    Resultat: Efter att alla andra beautybloggare höjt Cien Nailpolish Remover till skyarna tänkte jag att det var min tur att sätta klorna i denna budgetvariant för att sedan recenseras. Och resultatet? Enastående med tanke på priset! Den acetonfria removern som bl.a innehåller vårdande Aloe Vera och Vitamin B complex tar bort ditt nagellack med ett svep utan att efterlämna dina naglar torra. Att removern inte luktar himmelskt gott får jag dock lära mig att leva med, för Cien Nailpolish Remover är min nya budgetbästis.

    Pris: 13 kr för 200 ml på Lidl.

    Betyg:       4/5

    Expandering...


    Ni har väl inte missat att Lipstick Jungle även finns på sveriges största nätmagasin för skönhet & hälsa?

    RSS 2.0